ÖTILLÖ – Swimrun World Championship

ÖTILLÖ, ursprungstävlingen för swimrun, är utan tvekan den mest kända och prestigefyllda tävlingen i Sverige. Belägen i Stockholms skärgård, sträcker sig banan över 75 km med 10 km simning och 65 km löpning. Denna tävling är känd för sina krävande förhållanden och vackra landskap, och lockar deltagare från hela världen.

Ångaloppet

Ångaloppet är en av Sveriges mest populära swimrun-tävlingar och äger rum i de natursköna omgivningarna kring Nyköping. Banan sträcker sig över cirka 20 km, varav 3 km är simning. Ångaloppet erbjuder också kortare varianter för nybörjare och ungdomar, vilket gör den till en tävling för alla nivåer.

Göteborgsvarvet Swimrun

Göteborgsvarvet Swimrun är en del av den stora löparfestivalen Göteborgsvarvet. Tävlingen kombinerar simning i havet och löpning genom stadens parker och längs dess kanaler. Med både en sprint- och en långdistansbana, lockar denna tävling många deltagare från olika bakgrunder.

Kustjagaren

Kustjagaren äger rum i Karlskrona skärgård och erbjuder en utmanande bana på 24 km, med 5 km simning och 19 km löpning. Tävlingen är känd för sina spektakulära vyer och den tekniskt utmanande banan som sträcker sig över flera öar och genom öppet vatten.

Helsingborg Swimrun

Helsingborg Swimrun erbjuder en spännande bana längs den vackra kustlinjen i Helsingborg. Med både sprint- och långdistansalternativ kan deltagarna välja en bana som passar deras nivå. Helsingborg Swimrun är känt för sin gemenskap och välorganiserade evenemang.

Utö Swimrun

Utö Swimrun är en av de första swimrun-tävlingarna som organiserades efter ÖTILLÖ. Belägen i Stockholms södra skärgård, erbjuder denna tävling en varierad bana som sträcker sig över 35 km, med både simning och löpning genom vacker natur och utmanande terräng.

Tough Viking Swimrun

Tough Viking Swimrun är en del av den populära hinderbanetävlingen Tough Viking. Denna swimrun-tävling äger rum i och kring Hagaparken i Stockholm och erbjuder en bana som kombinerar hinder, simning och löpning. Det är en utmanande och rolig tävling som passar både nybörjare och erfarna swimrunners.

Loch Ness Swimrun

Belägen i de natursköna omgivningarna av Vänern, erbjuder Loch Ness Swimrun en unik tävlingsupplevelse. Banan går genom skogar, över kullar och i Vänerns vatten, med varierande distanser som passar olika nivåer av deltagare.

Borås Swimrun

Borås Swimrun äger rum i Sjuhäradsbygden och erbjuder en bana som kombinerar simning i sjöar och löpning genom skogar och landsbygd. Tävlingen är känd för sin familjevänliga atmosfär och välorganiserade arrangemang, vilket gör den populär bland både lokala och internationella deltagare.

Döderhultarn Swimrun

Döderhultarn Swimrun äger rum i Oskarshamn och erbjuder en vacker och utmanande bana genom både skogar och kustlandskap. Tävlingen sträcker sig över 20 km, med flera sim- och löpsträckor som testar både uthållighet och samarbetsförmåga.

Swimrun har verkligen blomstrat i Sverige, med ett brett utbud av tävlingar som passar alla nivåer av deltagare. Dessa tävlingar erbjuder inte bara en fysisk utmaning, utan också en möjlighet att uppleva Sveriges fantastiska natur på nära håll. Oavsett om du är en erfaren atlet eller nybörjare, finns det en swimrun-tävling i Sverige som passar dig.