Meny

Vi avslutar Karlstad Swimrun

20 maj, 2022

Nu är det bestämt och officiellt.

Vi avslutar Karlstad Swimrun och Karlstad Triathlon. Vi är en liten arrangörsgrupp. Pär som är en av grundarna krockade med en lastbil under en tränings runda på cykel 2015. Han ådrar sig en traumatisk hjärnskakning och lider sedan dess av en ”stukad hjärna”. Dessa två lopp med allt vad det innebär kring bla säkerhet, funktionärer och annat är tuffa för Pär att hålla i och arrangera. 

Det har varit svårt och väldigt känslosamt att komma fram till detta, men den ledighet som pandemin gett oss under somrarna när vi inte fått arrangera har Pär mått bra av.

Svårt och jobbigt att inse.

Vi avslutar hellre nu istället för att det sakta blir dåliga tävlingar vi arrangerar. 

Vi vill minnas Karlstad Triathlon och Karlstad Swimrun med glädje och att dom som varit med minns dom som bra arrangerade tävlingar. 

Vi kommer fortsättningsvis arrangera lopp, i september går Karlstad Backyard och Hammaröloppet. Vi kommer även att ha kvar Värmlandsklassikern, där nästa lopp är Ferlindoppet. 

TACK alla som varit med på Karlstad Swimrun och Karlstad Triathlon under åren! Det har varit fantastiskt kul att få se er kämpa och svettas, hoppas vi ses på våra andra lopp. 

TACK

 

Karlstad Swimrun 2021 inställt

28 juni, 2021

Vi måste idag tyvärr meddela att vi inte kommer arrangera Karlstad Swimrun 2021.
Det är mycket som ska finnas och fungera när man arrangerar en tävling och tyvärr får vi inte ihop det.
Vi kan inte hålla den nivå vi vill gällande bland annat säkerhet därför har vi tagit beslutet.
De öppna swimrun träningarna kommer inte att hållas i år.

Pär Johansson
Tävlingsledare Karlstad Swimrun

Premiär för Öppna swimrun träningar

6 juni, 2020

Onsdagen den 17/6 är det premiär för de öppna swimrun träningarna. Vi samlas vid båtbuss bryggan inne i Mariebergsskogen innan kl 18.00 för då börjar vi.
Vi kör som tidigare år en varvbana som är 1km löpning och ca 300m simning. Du kör så många varv du själv vill i det tempo som passar dig.

Har du inte provat swimrun förut eller har du testat någon gång och vill prova igen?
Ta med par vanliga löparskor och spring i dom, vi rekommenderar våtdräkt och ett par simglasögon.

Karlstad Swimrun 2020

30 maj, 2020

Med de regler som idag finns kring corona och de utmaningar det ger oss när vi vill arrangera bra och säkra tävlingar så har vi idag beslutat att:

  • Karlstad Swimrun kommer ifall det är möjligt att endast köras som singelsprint. Oavsett om de bestämmelser som FHM satt upp på något sätt ändras så blir det ingen långdistans i år.
    Det kommer inte heller bli någon avslutningsmiddag OM vi kommer köra singelsprinten.Vi tittar på datum i slutet av augusti och tidigt i september och kommer att återkomma vilket datum vi planerar att köra OM det är möjligt. Det är mycket som ska planeras kring en tävling och vi kommer att se till att det blir ett säkert Karlstad Swimrun som arrangeras om vi får möjlighet. Vi återkommer om tilltänkt datum.

    De som har ett presentkort för 2020 kommer kunna utnyttja det även 2021 då vi förhoppningsvis blivit av med denna pandemi.

Besked om Karlstad Swimrun 2020 den 31 maj

3 maj, 2020

 

I dessa coronatider får vi frågor om Karlstad Swimrun 2020 kommer arrangeras den 18 juli som planerat. Svaret är nej, vi kommer inte att köra den 18 juli.
Söndagen den 31 maj kommer vi lämna besked om och i så fall när Karlstad Swimrun kommer arrangeras.
Vi hoppas vi ser er i swimrun västar någon gång under sommaren 2020.

Hälsar

Pär Johansson och Magnus Norman
Arrangörer av Karlstad Swimrun

Karlstad Swimrun 2020 – med prispengar till långdistans vinnarna

19 januari, 2020

Karlstad Swimrun går den 18 juli med start för både långdistans och singelsprint i Mariebergsskogen.
Långdistans paren tar sig via skog och trail in mot Karlstad centrum där målgången som vanligt för båda distanserna är mitt på Stora Torget i Karlstad.

I år kommer vi dela ut prispengar, det är 5000kr till vinnarna i dam-, herr- och mixklassen på långdistans sträckan. Prisutdelningen sker i samband med middagen på kvällen.

Öppna swimrun träningar kommer vi som vanligt att anordna i Mariebergsskogen en kväll i veckan när vattnet blir varmare.

Första öppna Karlstad Swimrun träningen

13 juni, 2019

Idag den 13/6 har vi haft vår första öppna Karlstad Swimrun träning. Vattnet hade en skön temp på 14C som ändå kändes skönt. Vi körde den vanliga varvbanan med 1km löpning och 200m simning, alla bestämmer själva hur många varv man vill köra.
Nästa torsdag kör vi igen klockan 18.00

Swimrundräkt och sko provning

23 maj, 2019

Torsdagen den 13 juni kommer vi köra en swimrundräkt och swimrunsko provning i Mariebergsskogen.

Prova HEAD nya swimrun dräkter med fantastisk rörlighet och variationsmöjligheter. Både myBOOST SL och Pro kommer att finnas för provning.
Prova även Salming OT-Comp som är en grym swimrunsko. Den har bra grepp och är lätt även när den är blöt.

Vi hänger inne i Mariebergsskogen mellan 17.00-19.00, kom och prova swimrundräkter och skor i vatten.

Öppen swimrun träning på torsdagar med start 13 juni

12 maj, 2019

På torsdagar, varje torsdag fram till Karlstad Swimrun, med start den 13 juni kör vi öppna swimrun träningar i Mariebergsskogen.
Att vara med är kostnadsfritt och du behöver inte ha provat tidigare eller vara anmäld till Karlstad Swimrun som går den 20 juli.
Det vi vill är att du kan simma och har på dig en våtdräkt. Vi rekommenderar simglasögon och en simmössa.
Vi springer och simmar längs en “varv bana” som är ca 1km löpning och ca 200m simning nära land/brygga. Du väljer själv hur många varv du vill springa och simma.

Vi samlas en stund innan kl 18.00 och du håller på så länge du själv vill.

Samarbetspartners