Meny

Kort info inför lördagen

11 juli, 2018

Här kommer en kort sammanfattning om lördagen, har du inte läst Start PM:et? Gör det.

Start PM Karlstad Swimrun

  • Det går att hämta ut swimrun västar på Scandic City, Drottninggatan4 i Karlstad från klockan 10.30. Kom gärna i god tid och gör det.
  • Info om Karlstad Swimrun sker på Scandic 11.40. Obligatoriskt för alla!

 

  • Buss avgår från Scandic City kl 12.00. Första stopp Mariebergsskogen (singelsprint) sedan vidare färd till Tynäs (långdistans). Vätska kommer att finnas vid starterna.
  • Du kan lämna en väska om du märker den. Klisterlappar att märka med finns där du hämtar swimrun västen. Väskan lämnas på bussen och finns att hämta när du gått i mål.
  • Start för båda distanserna kl 13.00
  • Våtdräkt är obligatoriskt för långdistansen. Vi rekommenderar våtdräkt men det är inte obligatoriskt för singelsprinten.
  • Middagen och prisutdelning på Scandic City börjar typ 18.30. Du kan duscha och byta om där om du vill. Vi vill helst inte att du sitter i våtdräkt och äter 🙂

Vi ses på lördag

Magnus & Pär

Öppna swimrun träningen 3/7 med senare start

2 juli, 2018

Öppna swimrun träningen den 3/7 startar kl 19.00 i Mariebergsskogen.

Söndag 1 juli är sista dagen för ordinarie anmälan

28 juni, 2018

Söndagen den 1juli är sista dagen för ordinarie anmälan, sen gäller efteranmälan och platserna för efteranmälningar är begränsade.

Anmäl dig nu om du vill vara säker på din startplats.

Öppna swimrun träningar fram till Karlstad Swimrun

13 juni, 2018

Vi fortsätter med våra öppna swimrun träningar fram till Karlstad Swimrun den 14 juli. Vi startar klockan 18.00 och det är tisdagar som gäller.
Kom och prova om du inte provat förut, eller prova några nya saker innan loppet om du är mer van. Alla är välkomna.

Öppen swimrun träning 22maj

22 maj, 2018

Idag hade vi premiär för vår öppna swimrun träning. Ett skönt gäng, några mer vana och några som provade för första gången. Skönt och varmt i vattnet fast det är slutet av maj.
Här är några bilder från kvällen, nästa tisdag kör vi igen klockan 18.00.

Karlstad Swimrun by CrampsAWAY

21 maj, 2018

Här är en film som visar  delar från ”nya” långdistans sträckan som tar lagen från Hammarö in till Stora Torget i Karlstad.
Från slutet av löpning 6 ”Mariebergsskogen” så har långdistansen och singelsprinten samma bansträckning. Den 14 juli kör vi.

Öppna swimrun träningar

15 maj, 2018

Dags för årets öppna swimrun träningar, den 22maj kör vi igång. Du behöver inte ha provat tidigare men vi vill att du har en våtdräkt på dig. Vi kör längs en bana som är ca1km löpning och 200m simning, du väljer själv hur många varv du vill köra.
Ingen anmälan krävs, bara att dyka upp och vi börjar klockan 18.00 så var där lite innan.

Karlstad Swimrun-långdistans

16 februari, 2018

Nu finns kartan för Karlstad Swimrun långdistans uppe och anmälan är öppen för både långdistans och singelsprint. Karlstad Swimrun går den 14 juli.
Singelsprint banan är samma som tidigare år med start inne i Mariebergsskogen.
Långdistansens bana är ny. Starten går på Västra Tynäs och tar deltagarna via fantastik natur, vackra stigar och träspångar in till Karlstad centrum.

Här kan du se en film från nya långdistans sträckan.

Långdistansen är 1.5mil löpning och 6.2km simning fördelat på 10 löpsträckor och 9 simsträckor.

Karlstad Swimrun 2018 by CrampsAWAY – med en ny långdistans

2 februari, 2018

Efter att ha lyssnat på många av er som tidigare varit med i Karlstad Swimrun har vi förstått att det finns en önskan om att göra långdistansen längre. Vi tagit det till oss, funderat på bansträckning, ritat på kartor, simmat och sprungit för att testa, ritat om, testat igen och hittat en bansträckning som både är längre och dessutom galet vacker att springa och simma i.

När sommaren 2017 blev till höst lämnades den första ansökan in för den ”nya” sträckan in till berörda myndigheter.
De tillstånd vi sökt för den nya sträckan har nu godkänts och vi kan med stor glädje berätta att Karlstad Swimrun långdistans blir längre från och med den 14 juli 2018.

Karlstad Swimrun långdistans är numera 15km löpning fördelat på 10 löpningar och 6.2km simning fördelat på 9 simningar. Den längsta löpningen på Karlstad Swimrun långdistans är 2.8km och den längsta simningen är 1.6km.
Vi kommer att presentera hela banan på karta, med sträckorna och dess längd den 16 februari på eftermiddagen. Då öppnar även anmälan till Karlstad Swimrun 2018.

Samarbetspartners